В Ямболския административен съд днес се гледаха две дела, свързани с

...
В Ямболския административен съд днес се гледаха две дела, свързани с
Коментари Харесай

Ямболски съд гледа две дела за касиране на изборите

В Ямболския административен съд днес се гледаха две каузи, свързани с искане за анулиране на избори. Оспорват се резултатите в елховското село Трънково и в боляровското Попово.

В село Трънково резултатът се оспорва от претендентът на " Продължаваме промяната " Милена Илиева, която е получила 35 гласа, а съперничката ѝ Елена Танчева от ГЕРБ има 45.

Днес съдът отхвърли настояването за графологична експертиза на подписите на заявките за гласоподаване по сегашен адрес, ръководителят на Общинската изборна комисия в Елхово Василка Джондрова посочи:

" Никой не може да каже тези 14 за кого са дали своят вот. Вотът не е очевиден, вотът е скришен. Сравнителен материал за графологична експертиза първо няма, второ – хората, които са подали заявки, са дали своят вот и ги има в изборния лист, че са дали своят вот. Жалбоподателят не оспорва изборния лист ". 

По другото дело за анулиране на изборите в село Попово Административният съд отхвърли настояването за наново преброяване на бюлетините от балотажа.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 20 ноември. Тогава пред съда ще бъде показан изборният лист, с цел да се откри има ли вписани под линия хора, които са дали своят вот.

За Попово резултатът се оспорва от претендента на " Възраждане " Димитринка Моллова. На балотажа тя е получила 68 гласа. Спечелилият кметското място Ангел Апостолов от " Българска социалистическа партия " има 75 гласа.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР